de weersvooruitzichten!

donderdag 14 april 2011

Pinup voor gevorderden

Waarde lezers,

afgelopen maandagavond was het weer raak.
Ons vak "physical planning and site design" begint zo onderhand op een iteratief ontwerpproces te lijken. Week na week presenteren wij op maandagavond onze ontwerpen voor het stationsgebied van de voorstad Farmingdale, op Long Island.
Na feedback van de docenten (en medestudenten) kunnen we dan weer aan de slag, om vervolgens de volgende week weer op de gang te gaan staan en je posters aan de muur te hangen. Stuk voor stuk gaan de docenten/studenten dan alle posters af en wordt er constructieve kritiek gegeven.



Ook deze week getuigde ons werk van grote creativiteit (klik op de foto's voor een uitvergrote versie van de betreffende afbeelding).








Intussen zijn we in de fase belandt waar het allemaal concreter moet: hoe voldoe je aan de eis van circa 500 parkeerplaatsen? Waar komen de glasbakken en waar kunnen inwoners hun oud papier deponeren? Waar komen de "dumpsters", de grote vuilnisbakken waar de winkeliers hun afval kunnen afleveren? Hoe breng je de 200 woningen onder in je ontwerp? Hoe groot zijn de diverse woningen allemaal wel niet? Hoe hoog gaat elk gebouw worden, of beter gezegd, hoe hoog moeten ze worden al wil ik alle 200 woningen die in het gebied moeten komen, onderbrengen in mijn ontwerp? Hoeveel parkeerplaatsen komen er langs de straat te liggen en hoeveel moeten er ondergronds en/of in parkeergarages worden ondergebracht?

We hebben nog 4 weken te gaan voor dit semester ten einde is. Maar er is nog meer dan genoeg werk te doen de komende tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten