de weersvooruitzichten!

dinsdag 14 juni 2011

Zomaar een alledaagse les: waterfront planning

Waarde lezers,

we hadden maandagavond weer eens college voor het vak, "wetland and waterfront planning". In plaats van een regulier college trokken we er op uit, en bestudeerden we het waterfront en de wetlands van New York City ter plaatse.

Sinds maandag 13 juni beschikt New York over een Ferry, een nieuwe vorm van openbaar vervoer die optimaal gebruik maakt van de vele waterwegen die de stad doorkruisen.
Overigens moet je wel lang in de rij staan om aan boord te kunnen gaan. De ferry vertrekt slechts 3x per uur, oftewel, je moet hoogstens 20 minuten wachten! Dat is toch wel flink te lang, voor New Yorkse begrippen!





Onze les vondt aanboord van deze ferrydienst plaats.


Terwijl de les plaatsvondt, maakte ik wat foto's van de skyline van New York.


Je hebt een mooi uitzicht op de stad vanaf de ferry



Onderweg naar Williamsburg stopten we op verscheidene locaties om het waterfront te ontleden. Zo stopten we onder meer bij Brooklyn Bridge Park, en kijkten (keken?) wij hoe de interactie tussen het land en het water daar is vormgegeven.






Vervolgens vervolgden wij onze reis naar Williamsburg per Ferry. De uitzichten die je vanaf de ferry hebt, zijn werkelijk spectaculair.






Eenmaal in Williamsburg aan gekomen, was ons college na een korte lezing op locatie van onze docent ten einde. Ik at nog een stel hotdogs op locatie met mijn studiegenoten, en deed ook nog even een kroeg aan met ze voordat ik terug naar huis liep. Een mooie avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten