de weersvooruitzichten!

donderdag 23 juni 2011

Meer workshops

Gisteren (woensdag) zijn we voor het vak "Urban Agriculture: Design/ Build" op bezoek geweest bij de grootste rooftop farm van New York City, getiteld Brooklyn Grange (sterker nog, het is de grootste rooftop farm ter wereld). Deze stadsboerderij, gelegen op het dak van een robuust industrieel pand daterend uit het begin van de 20e eeuw, is 0.4 hectare groot.

Brooklyn Grange produceert allerlei gewassen, kruiden, groentes en fruit die direct worden geleverd aan de top van de New Yorkse restaurantscene. Ze produceren uitsluitend voor lokale consumptie. Naast restaurants leveren ze ook aan lokale "Farmers' markets", oftewel de boerenmarkten die je tegenwoordig in zo'n beetje elke wijk van New York City kunt vinden. Meer over Brooklyn Grange lees je op de website van Inhabitat, het "green design magazine" bij uitstek.




We werden door 1 van de oprichters van deze zeer bekende rooftop farm rondgeleid door de 'boerderij'.



Na afloop werden we er nog even te werk gesteld en hielpen we de gewassen onkruid-vrij te houden.

Overigens houden de studenten en docenten van dit vak gezamenlijk een blog bij.
Op deze blog documenteren wij het werk dat wij voor dit vak hebben verricht, alsmede de vooruitgang en ontwikkeling van onze ontwerpen voor de rooftop farms waar wij al een tijdje mee bezig zijn.
Zo lees je hier alles over de Midterm review, oftwel de presentaties van onze voorlopige ontwerpen die we vorige week woensdag hebben gegeven.
Hier lees je meer over de locaties waarvoor wij een stel ontwerpen voor rooftop farms aan het vervaardigen zijn.
Hier zie je meer foto's van de workshops waarbij wij onze groene vingers kunnen gebruiken bij het onderhoud van reeds bestaande rooftop farms in New York City, zoals Brooklyn Grange.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten