de weersvooruitzichten!

zondag 17 juli 2011

Laatste les: urban agriculture cocktail party

Waarde lezers,

afgelopen woensdag vond de laatste les plaats van een vak over stadslandbouw waarover ik de afgelopen tijd flink heb zitten bloggen. Het viel me zwaar, want ik heb erg genoten van dit vak. Naast de theoretische kennis van stadslandbouw, vondt ik vooral de vele tripjes naar allerlei greenroofs in de stad erg mooi. Een beetje net als sightseeing, alhoewel de bezoekjes aan alle greenroofs mij wel door een geheel andere, nieuwe lens naar New York hebben doen kijken.

Ons ontwerp voor een rooftop farm in de Lower East Side was na 10 weken voltooid. De docente nodigde ons uit om bij haar thuis te presenteren, in d'r achtertuin. (bijna) Iedereen nam een smakelijk gerecht mee (uiteraard gemaakt van biologisch voedsel); de docente zorgde voor de drank (een taak die ze bijzonder goed heeft uitgevoerd, er waren behoorlijk wat flessen kwalitatief superieure wijn in huis). Het feit dat onze docente alle studenten had uitgenodigd om bij haar thuis te presenteren (in een uiterst informele sfeer), spreekt boekdelen over de Amerikaanse gastvrijheid. Ik sta er nog steeds van te kijken dat onze docente een ware cocktail party had georganiseerd, waar wij onze ontwerpen presenteerden. Wel weer eens wat anders dan een droge presentatie geven op de uni, maar blijkbaar niet geheel ongebruikelijk in Brooklyn!

Er waren een groot aantal planners, landschapsarchitecten, en ecologen uitgenodigd. En specialisten op het gebied van green rooftop design. Alsmede de stadslandbouwers die we de afgelopen weken hadden bezocht. Wij presenteerden ons ontwerp zodoende aan een breed en zeer belangstellend publiek van stadslandbouwers.







Zie hier ons presentation board (presentatie poster), die ik samen met mijn partner heb gemaakt.


Na enige tijd begon het te regenen, en zetten wij het feest binnenshuis voort.






Tot diep in de avond werd er gepraat, gelachen, gedronken en werden er nieuwe vriendschappen gevormd. Ook leerde ik een stel professionals kennen met wie ik wellicht in de toekomst nog zal samenwerken aangezien zij zelf bezig zijn met het aanleggen en plannen van hun eigen stadslandbouw project. Een geslaagde avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten